Psikolog Nur Yaşar Biyografi

Psikolog Nur Yaşar Biyografi

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 1989 yılında mezun oldu.

Mezun olduktan sonra 1995 yılına kadar SSK Dışkapı Hastanesi Psikiyatri Kliniği’nde çalıştı. Bu dönemde öğrenimini geliştirmek için Abdülkadir Özbek Psikodrama Derneği’nde eğitim aldı.

2009-2010 yılları arasında Prof.Dr. Hakan Türkçapar Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi aldıktan sonra, 2010-2014 Ankara Geştalt Terapi Derneği’nde Geştalt Terapi eğitimini tamamladı.

2015-2017 yılları arasında Türkiye Özel Okullar Birliği Rehberlik Komisyonu Başkanlığı, Geştalt Terapi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimci İcra Kurulu Üyesi görevlerini sürdürdü.

Bu zamana kadar çeşitli gruplara öfke, kaygı, stres, panik atak, iletişim konularında seminerler ve sunumlar verdi.

Ankara Üniversitesi Aile Danışmanlığı yüksek lisans eğitimini bitiren Nur Yaşar halen kurucusu olduğu NY Bireysel ve Kurumsal Danışma Merkezi’nde çalışmalarını sürdürmektedir.

Sunumlar

  • EĞİTİMDE DEĞİŞİM İÇİN :TEMAS
    Ütopya & Small Hands 5. Uluslarara​sı Erken Yaşta ve İlköğretim​de Nitelikli Eğitim Kongresi  – 11.2011 İstanbul
  • ÇOCUKTA DİSİPLİN PROBLEMLERİ NASIL YARATILIR?
    Doku Kültür Eğitim Merkezi – Nisan 2012
  • HER ÇAĞDA ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİK GEREKSİNİMLERİ
    Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği 3.Okul Öncesi Eğitimi Sempozyumu – Aralık 2012
  • ISADORE FROM – ÖMÜRDEĞER TUTKU: GEŞTALT TERAPİ DERNEĞİ  – Nisan 2014
  • ÖFKE: BANA NE DİYORSUN
    Çankaya Üniversitesi I. Psikoloji Günleri: Kuramdan Uygulamaya Psikoloji –  Mayıs 2015
  • STRES: YENİ DENGELER YA DA YENİDEN DENGELER
    “Temel Eğitim Zirvesi” Kongresi -Eskişehir Anadolu Üniversitesi – Mayıs 2016
  • KAÇARSAN VAROLUŞUN STRESİNDEN BULURSUN YAŞAMANIN STRESİNİ!
    Türkiye Özel Okullar Derneği –  Eylül 2016
  • BİR YANIM KALK GİDELİM DİYOR, ÖBÜR YANIM OTUR OTURDUĞUN YERDE…
    Çankaya Üniversitesi 2017
  • BİRi KALK GİDELİM DİYOR, DİĞERİ OTURDUĞUN  YERDE OTUR
    Kaygı Atacan Koleji – Ağustos 2017
  • İÇİMDE BİR SIKINTI VAR: KAYGI
    MEB Mamak  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü – Mart 2018
  • BANA KAYGINI SÖYLE SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLEYEYİM..
    Çankaya Üniversitesi – Mayıs 2018

Psikolog Nur Yaşar Ankara Üniversitesi (Sağlık Bilimleri Enstitüsü) Aile Danışmanlığı Bitirme Projesi

Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Aile Danışmanlığı bitirme projem, ilişkilerinde sorunlar yaşayan, pek çok alanda işlevselliği bozulmuş çiftlere danışmanlık yapıp kendilerinin danışmanlık almasındaki etkileri ölçmekti. Projemde çiftlerin, işlevselliğinin bozulduğu alanları terapiye başlamadan önce ölçüp terapi bittikten sonra da sorun yaşadıkları alanların düzelip düzelmediğinin ölçümü yapmaktı.  (Söz konusu projemin kısa bir özetine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.)

Psikolog Nur Yaşar

Bir Psikolog Olarak Çalışmalarımda İnsana Bakış Açım

Psikoloji bilimi insanın duygu, düşünce ve davranışları ile ilgili araştırma sonuçlarına dayanan bilimsel bilgiler sunar. Bir psikolog olarak çalışmalarımda her zaman bilimin ışığına güvendim ve bu ışığı takip ettim. Alanda yapılan bilimsel çalışmaları eğitimlere, sempozyumlara, kongrelere katılarak ve okuyarak takip etmekteyim.

Ancak konu insanı anlamak olunca ve alanda deneyimim arttıkça sınırlarımın açılmasının gerekliliğini hissettim. Dört yıl eğitimini aldığım ve bireysel terapiden geçtiğim Geştalt terapi zengin bilimsel ve felsefi alt yapısıyla bana insanı duygu, beden, düşünce ve çevre ile bütünlüğü ile tanıttı; davranış değişikliği gibi konularda çok önemli katkılar sağladı. Ardından da bu açılan yolda insanın, varoluşun anlamını sorgulayan felsefe ile yolum buluştu. Felsefe profesörü Ahmet İnam hocamın katıldığım felsefe derslerinde insanın varlığına saygı duymak, farklılıkları kabul etmek; insanın her an yeniden kendini tanımlama ve değişme gücünü fark etmek, insana da, yaptığım işe de saygı ve ilgi duymamı arttırdı.

İnsan olarak varlığımıza saygı duyulmasına her zaman gereksinim duyarız. Ama özellikle yaşamda zorluklarla baş etmeye çalıştığımız zamanlarda varlığımıza saygı duyan, rahat, güvenli bir zemini oluşturan bir kişinin varlığında kendimizle, yaşadıklarımızla karşılaşmaya ihtiyaç duyarız. En çok da anlaşılmak isteriz …

Ancak bu ihtiyaç karşılandığı zaman değişimin, büyüyüp gelişmenin mümkün olabileceğine inanıyorum. Bu bakış açısının bilimsel bilgilerle buluştuğu zeminde insanın kendisini anlayabileceği ve kendisi ile ilgili istediği düzenlemeleri yapabileceğinin defalarca şahidi oldum.