Bireysel Danışmanlık
Tanımadığım Kişiye Ne Anlatayım?
Pek çok danışan ilk karşılaşmadan çok çekinir.
Belki siz de böyle bir endişe taşıyorsunuz.. Bu karşılaşmanın bütün sorumluluğunu alıyorsunuz. Oysa psikolojik hizmet veren kişiler eğitimlerinde bu başlangıcın kolay olmadığını hem bilgi olarak hem de kendileri yaşayarak öğrenirler. Gelen kişinin kendi içinde ne çok mücadele vererek kendilerine ulaştığının farkındadırlar. İyi bir danışma buluşmasında çoğu zaman kısa süre içinde kaygılar ortadan kalkar. Çoğu danışan, zamanın nasıl geçtiğini anlamaz, birikmiş duygu, düşüncelerini daha da çok anlatmak ister, zamanı az bulur.
Kendi Sorunumu Kendim Çözerim…
Psikolojik engeller nedeni ile pek çok kişi performansının çok altında kalır. İlişkilerde yakınlık, güven sağlayamadığı için de yaşamında yoğun biçimde yalnızlık, anlamsızlık hisleri ile uğraşır, kararsızlık duyar, gevşeyemez. Bedende ağrılar, acılar, zihinde hızlı düşünce geçişleri olur. Kaygılı, tekrarlayan düşünceler, kendinden çevreden memnuniyetsizlik gibi pek çok belirtiyle tek başına uğraşmaya çalışır.
Bitirip uzaklaşmaya çalıştıkça bu gibi hisler, duygular, düşünceler tekrar eder, sıkışmışlık, çaresizlik yaratır. “Kendi sorunumu kendim çözerim” inancı da köşeye sıkışmışlık hissini arttırır…Bilinen yollar işe yaramaz..
Değişim için yeni bir adıma ihtiyaç vardır. Sorunu beraberce ele almak, yeni bir çerçeve ve yeni bir bakış açısı kazanmak..
Aslında psikoloji konusunda kendi ile ilgili düşünen, araştıran, farkındalık geliştirmek isteyen pek çok kişi yaşamına sahip çıkan, kendini ve diğer insanları önemseyen, anlamak isteyen, duyarlı, gelişmeye açık kişilerdir. Yaşadıkları sıkıntıların neden kaynaklandığını, neler yapabileceklerini de bu nedenle bilmek isterler.